CINE ERA AURA

Asociatia “Aura Ion” a fost fondata în memoria Aurei Ion, iar mesajul principal pe care il transmite este exprimat de acest citat pe care Aura il folosea cu regularitate si care insumeaza ambitiile si aspiratiile noastre: 

“Orice vei face va fi nesemnificativ, dar este foarte important sa faci acel lucru.” Mahatma Gandhi

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, a decedat pe 20 ianuarie 2014, in urma accidentului aviatic ce a avut loc in Muntii Apuseni. Era in varsta de 23 de ani si efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. Inca de la o varsta frageda, Aura a fost un copil creativ, inteligent si perseverent, avand aspiratia de a deveni doctor.

Inainte de moartea sa, Aura si-a gasit aripile si era pregatita sa inceapa un nou capitol in viata. aspiratiile ei deveneau realitate si crestea in doctorul pasionat care si-a dorit intotdeauna sa fie. Aura a ales drumul voluntariatului și implicarii, iar de-a lungul studiilor s-a implicat voluntar in numeroase activitati din domeniul medical. Aura a fost o influenta pozitiva pentru multi si pierderea ei a fost devastatoare si simtita in vietile multor oameni.

”Imi povestea de pasiunea ei pentru medicina. Cum simpla curiozitate a impins-o in sala de operatii, desi nu dorea sa activeze in domeniul asta, isi arata interesul sa invete si sa ajute, cat de energizata se simtea in operatiunile de prelevare de ficat (stiu ca imi spunea era o doza reala de adrenalina pentru ea), infruntandu-si temerile si somnul.
Poate ca nu este cazul sa iti spun in ce fel era Aura speciala. Dar vreau sa stii ca atingea vieti si le schimba permanent. Pana si sora mea mai mica, care facea liceul cu noi si vorbea foarte rar cu ea era impresionata de ea. Ii era teama de ea, pentru ca simpla ei prezenta impunea sa te centrezi putin, sa fii veritabil si sa nu pierzi timpul cu subiecte goale. La facultate era la fel, lumea se impartea simplu (si nu pentru ca o facea ea) intre cei pregatiti pentru ceva profund si cei cu orgolii inflamate…

Daca s-ar fi facut medic, ar fi fost iubita de pacienti, genul ala de medic pe care il amintesti in rugaciuni, nu doar pentru ca te-a tratat si te-a scapat de boala, ci pentru ca te-ar fi facut sa te simti bine, sufleteste, te-ar fi linistit si asigurat. Daca nu s-ar fi facut medic, influenta sa ar fi fost aceeasi.

Aura nu avea cum sa fie nesemnificativa, in orice fel de lucru nesemnificativ pe care l-ar fi facut. Orice ar fi fost ea, ar fi fost important, irepetabil si vesnic. In sensul ca ne-ar fi atins iremediabil pe toti din jurul ei, niste suflete tinere si fara experienta, necioplite si lipsite de eleganta. Gradul de locotenent si calitatea de medic nu o pot rezuma pe ea, sunt doar semne ale impactului ei la o scala mai mare.

Aura era un om in adevaratul sens al cuvantului, chiar si cu toate copilariile pe care le facea ( care erau putine si asumate). Mai mult, ea credea in dezvoltare si crestere, in maturizare, probabil nestiind ca, in ochii multor persoane, ea era deja departe…

Am de la ea o tablita, pe care a scrijelit cu creta versurile unei poezii a lui Robert Frost, drept dar de Craciun. Nu m-as fi gandit ca ar fi avut un mesaj atat de trist: “ The woods are lovely, dark and deep/ But I have promises to keep/ And miles to go before I sleep/ And miles to go before I sleep”.
Arata cat de multe avea de facut, si cat isi dorea sa le faca… De fiecare data cand ma uit la ea, un gol mi se strecoara in suflet si ma intristez.”

Oana Mihai

IMPLICARE

Sta in puterea noastra sa schimbam vieti cu doar un simplu gest! Impreuna, ne putem amplifica actiunile si avem capacitatea de a schimba lumea in bine.

VREAU SA DONEZ

“Orice vei face va fi nesemnificativ, dar este foarte important sa faci acel lucru.”
Mahatma Gandhi

VREAU SA FIU VOLUNTAR/A