image1

 

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.). In acest fel dvs. alegeti modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, ce poate fi directionata de catre fiecare.

Termenul limita de depunere a formularului pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe care dvs. l-ati platit statului pentru salariul din anul 2015 este pana la data de 25 MAI 2016.

Anul completat in formular trebuie sa fie 2015, deoarece discutam despre impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2015. Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal, organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat.

Daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: descarcati formularul 230:https://static.anaf.ro/…/10/A…/formulare/cerere_230_2014.pdf

sau

Daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: descarcati formularul 200: https://static.anaf.ro/st…/…/Anaf/formulare/dec_200_2015.pdf

Datele Asociatiei Aura Ion de completare a formularelor sunt urmatoarele:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Aura Ion
Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 34742969
Cont bancar (IBAN): RO05BTRLRONCRT0298218501

Puteti depune formularul astfel:

– DIRECT la registratura organului fiscal. Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice .

– sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: https://static.anaf.ro/…/Asist…/telefoane_judete/Regiuni.htmimage1