top of page

O nouă casă pentru Familia Păun

Actualizată în: 4 apr. 2021


Tragediile apar din senin, lăsând în urma lor suflete disperate și vieți date peste cap. Nici familia Păun nu a fost scutită de tragedie atunci când un incendiu mistuitor i-a lăsat fără un acoperiș deasupra capului și fără toate bunurile agonisite cu greu de-a lungul anilor. Această familie din județul Giurgiu, formată la momentul respectiv din 4 copii( trei băieți sub 13 ani și sora lor mai mare, de 14 ani), o mamă singură și însărcinată și bunica acesteia, se afla deja de trei ani în lista noastră de cazuri sociale atunci când le-am făcut o vizită și i-am găsit în acea situație disperată cauzată de incendiu. Oamenii locuiau într-o baracă improvizată și duceau lipsă de haine și hrană, suferind și din cauza frigului și a șobolanilor care mișunau în apropierea lor.


Astfel, am decis să deschidem o campanie umanitară pentru a-i ajuta pe aceștia, amplasându-i într-o căsuță a familiei Ion din satul Merișani, județul Teleorman, căsuța unde a copilărit și Aura în vacanțele de la școală, până când am fi reușit să strângem banii necesari pentru găsirea unei alte locuințe.


Odată găsită o locuință temporară, ne-am concentrat energia asupra copiilor, care abandonaseră școala de câteva ori în anii precedenți. Am reușit să-i înscriem la școala din satul Merișani, adunând în același timp banii necesari pentru achiziționarea unor bunuri care să le asigure un minim de confort atât la școală, cât și acasă (haine, alimente, rechizite, electrocasnice etc.).

Datorită donatorilor noștri generoși, în decembrie 2019 am reușit să amplasăm familia aceasta nevoiașă într-o căsuță cu un teren mare și cu mulți pomi fructiferi dintr-un sat vecin. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât, pe 20 ianuarie 2020, la comemorarea a șase ani de la teribilul accident în care Aura și-a pierdut viața, acea casă a fost binecuvântată de nașterea celui de-al cincilea copil al familiei, un băiețel pe care mama a decis să îl numească Aurel, purtând astfel numele Aurei, în semn de recunoștință.

Pentru a-i ajuta să se remonteze, acum că familia a crescut, le-am achiziționat o căprița cu un ied, mai multe găini, continuând strângerea de fonduri pentru a reconstrui căsuța căprițelor și, de asemenea, pentru a le reabilita propria căsuță de la țara pe dinafară și pe interior înainte de venirea iernii friguroase.Familia a luat decizia de a se reîntoarce în satul natal, unde în mai 2020 au început lucrările pentru reconstrucția casei distruse de incendiu, folosindu-se materialele achiziționate în urma strângerii de fonduri inițiate de Asociația Aura Ion. Până în luna octombrie, au fost finalizate cele trei camere și exteriorul în proporție de aproximativ 90%, astfel încât numeroasa familie să nu mai trăiască încă o iarnă în lipsa confortului oferit de propria casă.


Cu speranță și ajutor din exterior, am reușit să îi oferim acestei familii o nouă șansă, după ce toată viața lor a fost dată peste cap de un incendiu greu de prevăzut. Dorim să le mulțumim mult celor care au făcut această campanie umanitară posibilă, donând pentru a ajuta familia Păun:

  • Donatorilor din cadrul campanilor din Facebook

  • Banca de haine

  • Banca pentru alimente

  • Asociația Copii pentru viitor – Ancuța Iordănescu

  • Mircea Dima

  • Aura Ion Foundation UK


Dar nevoile familiei Păun nu se opresc aici, din păcate. Familia are în continuare nevoie de ajutor pentru a finaliza exteriorul căsuței, pentru a construi un gard care să le înconjoare curtea și pentru a construi adăposturi pentru animalele din gospodărie. De asemenea, au nevoie de piese de mobilier, de covoare și de alte donații pentru amenajarea căsuței, întrucât toate bunurile din interior au fost distruse de incendiu. Orice mână de ajutor este binevenită!


Donațiile se pot depune în următoarele conturi:

· BCR: RO92RNCB0071167697560001

· Banca Transilvania: RO05BTRLRONCRT0298218501

28 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page