top of page

Renovăm școlile din mediul rural


Se poate auzi și acum soneria din holul școlii, scaunele care scârțâiau de parchetul de lemn în fuga copiilor de a prinde pauza bine meritată, pașii unei alergări rapide, ce seamănă mai mult a galop. Se poate simți mirosul de praf de cretă, de căldură, de sudoare accelerată de teste și teme. Se pot vedea numeroasele bănci și scaune ocupate de copii cu vise și speranțe pentru un viitor mai bun și mai sigur. Însă, nu multe școli pot oferi siguranță și speranță printre pereți îmbătrâniți de vreme, parchet din lemn vechi călcat de sute de generații și bănci din lemn masiv, care ascund numeroase povești ale orelor infinte petrecute la școală.


De această dată, Asociația „Aura Ion” s-a înarmat cu răbdare și ambiție pentru a putea termina de finalizat lucrările de renovare ale Școlii “Gala Galaction” din Didești. Din acest motiv, Asociația noastră în parteneriat cu Banca de Bine, dorește să ajute peste 135 de copii și cadre didactice ale școlii Gala Galaction din localitatea Didești, județul Teleorman, cu renovarea celor două săli de clase și a holului. Cu ajutorul vostru, însă, putem să facem mai mult. Scopul nostru este de a construi primul loc de joacă, echipat cu leagăne, tobogane, bănci și alte echipamente. Un minim de efort poate reda ceea ce e esențial într-o societate sănătoasă: zâmbetul viitoarei generații. Astfel, ne propunem ca până la începutul lunii septembrie școala să poată fi renovată complet pentru a le putea oferi copiilor mediul propice de dezvoltare și de începere al noului an școlar.


Școala “Gala Galaction” din Didești are 8 săli de clasă, iar acum 12 luni Asociația “Aura Ion” a început campania de strângere de fonduri, luna trecută reușind să finalizăm renovarea sălii cu nr. 6.

În fiecare zi ne apropriem cu pași repezi de un rezultat final mult așteptat, deoarece ne dorim cu ardoare ca școala să fie gata în timp util pentru a-i putea primi pe copii. Așadar, zi de zi se formează un nou loc care este pregătit să primească școlarii dornici de a a învăța și de a afla noi informații. O școală cu un mobilier nou, lucios, cu suficient spațiu de mișcare și cu un aer proaspăt oferit de noile obiecte care și-au făcut loc în sălile de clasă.

Unde poți Dona? ·

· BCR RO92RNCB0071167697560001

· RO05BTRLRONCRT0298218501 deschis la Banca Transilvania (CUI: 34742969)

· în contul de Paypal: doneaza@auraion.ro

· direct cu cardul aici: https://mpy.ro/524eyper

Mulțumim tuturor donatorilor și persoanelor implicate pentru eforturile pe care le depun pentru a termina în timp util lucrările și pentru donațiile oferite!
10 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page