top of page

Viziune într-un ghiozdănel

Actualizată în: 11 feb. 2021

“Odată ce ai învățat să citești, vei fi liber pentru totdeauna” spunea Frederick Douglas, un celebru orator și scriitor american. Citatul evidențiază nevoia permanentă a omului de a evolua și de a fi liber, nefiind constrâns de diverse circumstanțe sau factori care i-ar putea perturba cursul lin al vieții.Noi, Asociația “Aura Ion” ne-am propus să ajutăm copiii defavorizați din mediul rural pentru că reprezintă o parte din generația viitoare care ne va reprezenta țara în varii circumstanțe și pentru că fiecare copil prezintă suficiente capacități și abilități care trebuiesc șlefuite și puse în evidență pentru a-i fi alături în găsirea propriului drum și a propriei dezvoltări. În perioada iunie – iulie 2020, am ajutat 400 de copii din mediul rural proveniți din 12 sate din județele Teleorman, Prahova și Mureș.


Ajutorul a constat în pachete cu rechizite, ghiozdane echipate, jucării, cărți și alimente necesare pe care copii să le folosească în procesul învățării și al dezvoltării personale și educaționale.


Școlile beneficiare care s-au bucurat de micile atenții și marile bucurii pentru copii au fost:

· Școala Gimnazială “Anghel Manolache Scrioastea”;

· Școala Gimnazială Ciuperceni;

· Școala Gimnazială Beuca;

· Școala Gimnazială Ciolănești;

· Școala Gimnazială "Gala Galaction" Didești;

· Școala Gimnazială Balaci

· Școala Gimnazială Nr.1 Dobrotești

· Școala Gimnazială Nr.2 Merișani

· Școala Gimnazială ,,Marin Preda", Siliștea Gumești

· Școli și Grădinițe - Comuna Cerașu, Slon și Valea Borului

· Școala Gornești, județul Mureș

· Școala Gimnazială, com. DracseneiÎn acest demers voluntar plin de surprize valoroase pentru micii campioni ne-au fost alături și ne-au ajutat sponsori cărora dorim să le mulțumim pentru gesturile generoase materializate prin donarea de alimente, rechizite, haine, jucării, rezultatul văzându-se pe fețele sutelor de copii care au zâmbit și care au căpătat încredere și curaj pentru a-și continua propriul drum încrezători și motivați.

  • Banca pentru alimente - donații de lapte, suc și cornuri;

  • Autonom - închiriere dubiță pentru transportul donațiilor;

  • ConceptMag - oferta de preț redusă la rechizite și ghiozdane;

  • Aura Ion Foundation UK – donatii de rechizite, produse de igiena personală;

  • Banca de haine – donații de haine, jucării și cărți;

  • Donatorilor persoane fizice - donatii în bănuți;
Campania nu se oprește însă aici. Aceasta se va desfășura și în luna august, continuând până la sfârșitul lunii octombrie, dar pentru asta încă avem nevoie de ajutorul tău. Donațiile de rechizite sau bani reprezintă șansa unui copil la educație. Fii tu cel care i-o oferă!


De asemenea, avem nevoie de ajutor și pentru proiectul „Supereroul educației copiilor din mediul rural”, un alt proiect în beneficiul copiilor defavorizați din mediul rural.
Schimbările din educație pe care aceste vremuri nesigure le-au adus au consecințe grave mai ales asupra acestor copii, care nu dispun de tehnologie performantă care să le permită să beneficieze de educația din mediul online. Pentru a realiza acest proiect, avem nevoie de implicarea ta: Fii supereroul copiilor din mediul rural, donând orice fel de echipamente IT cu ajutorul cărora copiii să poată participa la cursurile din mediul online, și asigură-te că aceștia nu vor mai fi privați de dreptul la educație din toamnă!


35 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page