top of page

Voluntarii reprezintă iubirea în mișcare

Actualizată în: 4 apr. 2021


Un autor anonim a punctat foarte bine atunci când a afirmat că „voluntarii reprezintă iubirea în mișcare”. După cum aveam să aflăm la doar câteva zile după ce am decis să facem parte din Asociația „Aura Ion”, voluntariatul nu este doar despre hrănirea orgoliului personal sau despre faptul că dă bine în CV. Voluntariatul este despre iubire, voință, dăruire și altruism. Este despre dorința de a face bine fără să aștepți nimic în schimb, despre sentimentul că ai făcut ceva ca să contribui la bunăstarea altora și despre gesturi care schimbă vieți. Voluntariatul la Asociația „Aura Ion” este despre oameni care își unesc eforturile în încercarea de a le arăta celor defavorizați că nu sunt invizibili și că ei contează pentru noi.

 

Drumul nostru la Asociația „Aura Ion” a pornit din necesitate, mai mult sau mai puțin. Eu și prietena mea (și colegă de facultate, în același timp) aveam nevoie să ne bifăm cele patruzeci de ore de practică pe semestru în circumstanțe cel puțin nefaste, având în vedere situația actuală. Când prietena mea a dat peste Asociație, a fost atrasă atât de deschiderea acesteia către oameni, cât și de bunătatea evidentă a celor care o conduceau. Descriind perfect motivația din spatele alegerii noastre de a face voluntariat în cadrul acestei asociații, prietena mea spune că experiența cu aceasta a pornit „dintr-o simplă căutare pe Google și mai mult din dorința de a face ceva util și constructiv cu timpul de care dispun, mai ales că la vremea la care am descoperit această asociație minunată, eram destul de liberă și disponibilă să întreprind diverse activități interactive și constructive. Căutam ceva care să mă învețe lucruri noi și care să mă ajute să îmi pot face și practica pentru facultate. Voiam sa îmbin utilul cu plăcutul și să fac ceva 2 în 1”.


Astfel, în mai puțin de o săptămână, eram mândre să ne numim voluntare în cadrul Asociației „Aura Ion” și am început să ne facem partea, contribuind pe departamentul de Comunicare și Marketing. După mai mult de șapte luni în care am dat tot ce aveam mai bun să ne îndeplinim misiunea în cadrul asociației, suntem mai mult decât mulțumite de experiența noastră și dornice să continuăm pe aceeași cale. Dacă vă întrebați ce presupune voluntariatul în cadrul Asociației „Aura Ion”, prietena mea, Andreea, are răspunsul : „ Presupune creativitate, implicare, devotament și motivație pentru a face totul cât mai bine și pentru ca toată lumea să fie fericită și mulțumită. Având în vedere că sunt voluntară în departamentul de Comunicare și Marketing, activitățile primate în cadrul acestui departament au fost și sunt în continuare pline de creativitate, interactive, modelând totodată simțul estetic și cromatic spre a crea conținut calitativ care să se ridice la standardele punctate”.Dar voluntariatul în cadrul Asociației „Aura Ion” nu se oprește la porțile departamentului de Comunicare și Marketing. Există numeroase departamente și activități în cadrul asociației, care se mulează pe aptitudinile și aspirațiile fiecăruia. Cu toate că, în contextul actual, activitățile de voluntariat nu se pot desfășura la parametri normali, eforturile depuse de oamenii din cadrul asociației nu se opresc niciodată. Iar modul în care Asociația „Aura Ion” și-a coordonat activitățile în acest context nefavorabil a fost exemplar, lucru confirmat și de Andreea : „Pot spune că pe lângă minusurile majore pe care această pandemie le-a adus și le-a provocat întregului glob, a adus totuși și plusuri, printre care oportunitatea de a face voluntariat în această asociație și de a învăța diverse lucruri, cum ar fi: scrierea de comunicate de presă, de articole, crearea de conținut vizual pentru blog și pentru pagina de Facebook a asociației, publicarea materialelor pe diverse platforme. Am expus doar o parte constructivă din întregul proces de învățare pe care Asociația „Aura Ion” a reușit să mi-l ofere într-un context dificil”.

 

Așadar, dacă mai ai vreun dubiu, îți mărturisesc cu toată sinceritatea că nu este cazul. Deoarece aici, la Asociația „Aura Ion”, este locul perfect pentru a gusta din viața de voluntar. Aici vei fi mereu apreciat și provocat mereu să fii cea mai bună versiune a ta. Aici eforturile tale nu vor fi trecute cu vederea și te vei simți tot mai împlinit cu fiecare gest pe care îl faci în beneficiul celor neajutorați. Fie că ai nevoie de nota 10 la practica profesională (lucru 100% garantat în cadrul acestei asociații), fie că dorești să faci ceva productiv cu timpul tău, ajutându-i în același timp pe cei nevoiași, în cadrul asociației noastre există mereu un loc pentru cei ca tine. Pentru cei generoși, dedicați, iubitori de bine, cei care nu obosesc niciodată aducând lumină în viața celor mai puțin norocoși. Astfel, eu și prietena mea, Andreea, vă încurajăm să faceți voluntariat și să vă gândiți ca fiecare activitate îndeplinită pentru un scop nobil, vă ajută înzecit personal. Vino în sânul Asociației „Aura Ion” pentru a deveni iubire în mișcare ! Contactează-ne la adresa Voluntariat@auraion.ro și noi îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie!
50 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page