79979061_2979280342106427_92011365187169

Cum redirecționezi 20% din impozitul pe profit al companiei tale?

  • completezi contractul de sponsorizare cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și îl trimiți în format editabil la adresa mariana.ciuca@auraion.ro

  • ulterior primești de la noi, contractul, în 2 exemplare, semnat și ștampilat în original, la adresa indicată de tine. Ne vei returna un exemplar semnat.

Întrebări frecvente

Care sunt condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală?


1. Compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
2. Acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
3. Fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
a. 0.75% din cifră de afaceri, sau
b. 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani.

Legea Sponsorizării (32/1994) și Codul Fiscal (227/2015), cu modificările și completările ulterioare, permit contribuabililor plătitori de impozit pe profit să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost. Plătesc impozit pe profit companiile cu peste 1,000.000 EURO cifră de afaceri, care pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit către ONG-uri – în limita a 0.75% din cifra de afaceri – sumă ce se poate scădea din impozitul pe profit de plată.

Condiția pentru a beneficia de facilitatea fiscală este, ca la data încheierii contractului, beneficiarul sponsorizarii este fie înscris în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.
De ce să ne susții?


Copiii mai puțin privilegiați din mediul rural au nevoie de materiale didactice pentru a avea acces egal la educație! Redirectionează 20% din impozitul pe venit pentru dotarea și renovarea școlilor din mediul rural din România cu echipamente, mobilier și materiale didactice.
Care este termenul?


Plătitorii de impozit pe venit pot sponsoriza până pe 30 septembrie pentru trimestrul III și 31 decembrie pentru trimestrul IV. Plătitorii de impozit pe profit pot sponsoriza până pe 31 decembrie.
Cum se face sponsorizarea?


Sponsorizarea se face printr-un contract simplu de sponsorizare și este necesar ca sumă să fie virată până la finalul fiecarui trimestru, pentru companiile care platesc trimestrial, sau pana la 31 decembrie pentru companiile care platesc impozitul anual. Puteți descărcă de aici contractul de sponsorizare pentru Asociatia Aura Ion.
Cum funcționează facilitatea fiscală?


Pentru cei care cunosc mecanismul 20%: Începând cu anul 2019 ne pot sprijini și microintreprinderile (plătitoare de impozit pe venit), iar limita de calcul pentru cei 20% impozitul pe profit a fost majorată de la 0,5% la 0,75% din cifra de afaceri. Formularul 107, unde se declară organizațiile și sumele sponsorizate, se depun pentru anul acesta până pe 25 ianuarie anul următor. Fondurile se deduc din sumele datorate conform art. 25, alin. 4, pct. i) din Codul Fiscal și Legii sponsorizării 32/1994 cu modificările și completările ulterioare.
Cum direcționați impozitul pe PROFIT/ VENIT?


Calculați suma cu care o puteți sponsoriza; Încheiați contractul de sponsorizare cu asociația și transferați suma sponsorizată până la finalul fiecarui trimestru (pentru cei care platesc trimestrial) sau oricand (si in mai multe etape) pana la 31 decembrie 2020 (în contul asociatiei sau cash, cu chitanta)
Cum calculați suma


Plătitorii de impozit pe PROFIT: Suma deductibilă este valoarea minima dintre 20% din impozitul pe profit (16%) și 0,75% din cifra de afaceri a anului 2020 (limita a fost majorată de la 0,5% la 0,75% prin Legea nr. 156/2019 începând cu 29.07.2019) Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Suma deductibilă nu poate depăși 20% din impozitul pe venit (3%)
Ce declaratii fiscale depuneți – Informatii 2020 (*pot aparea modificari pe parcursul anului 2021):


Plătitorii de impozit pe PROFIT: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate,până la data de 25 martie anul urmator inclusiv, respectiv până la data de 25 februarie anul urmator inclusiv, în cazul contribuabililor prevăzuți la art.41 alin.(5) lit.a) și b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal. De asemenea, în declarația 100, suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu sumă sponsorizată. Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până pe 25 ianuarie anul următor. De asemenea, în declarația 100 sumă impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată.