top of page

REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% GRATUIT 

Copiii mai puțin privilegiați din mediul rural au nevoie de materiale didactice pentru a avea acces egal la educație!  Redirectionează 3,5% din impozitul pe venit pentru dotarea și renovarea școlilor din mediul rural din România cu echipamente, mobilier și materiale didactice.  
Îți mulțumim pentru că ai ales să le dăruiești copiilor noștri darul educației. Structura educației copiilor din mediul rural este șubredă, iar noi ne propunem să o consolidăm împreună cu voi. Vrem să fim la rândul nostru arhitecții educației lor, să îmbunătățim sistemul de rezistență al acesteia. Astfel, putem pune temelia unui viitor neumbrit de sărăcie. Vrem ca, prin eforturile noastre, copiii și dascălii să prindă mai multe puteri, să îi încurajăm să fie arhitecții propriului lor viitor. 

Această redirecționare nu va aduce costuri suplimentare. Astfel, bănuții se duc către cauza pe care o susțineți. 

Fii un supererou civic. Dacă tu nu poți redirecționa impozitul sau vrei să dai o mână de ajutor în plus, descarcă formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vrei să îl susții, printează-l în mai multe exemplare și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei și încurajează-i să redirecționeze 
Pașii de completare a formularului 230: 

pasul 1

DescarcA 

FORMULARUL 230

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
*consultă secțiunea de intrebări frecvente din josul paginii dacă ai nevoie de ajutor

pasul 2

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele AAI sunt precompletate.

Pasul 2

sau COMPLETEAZĂ online

- Descarcă formularul de mai sus
- Completează câmpurile editable 
- Semnează folosind semnătura olografă
- Ni-l trimiți pe adresa info@auraion.ro

pasul 3

REDIRECŢIONEAZĂ

Bifați ‘Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani’ dacă doriți sa il completați pe o perioadă de 2 ani. (2019 și 2020 - să nu mai fie nevoie să depuneți declarația și anul viitor). 

pasul 4

TRIMITE

(doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 30 iunie 2020, direct către noi, la adresa info@auraion.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.) sau încarcă-l direct aici, folosind câmpul din partea dreaptă a paginii.

Cum mai poți trimite:

 • la sediul asociației noastre, direct sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire; (Clinceni– Str. Verii, nr. 2); noi vom trimite ulterior formularul pentru tine

 • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții sau prin poștă, (aici ai lista administrațiilor);

 • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

 • Până când mai pot trimite formularul?
  Doar până pe 25 mai 2022.
 • L-am descărcat, ce trebuie să completez?"
  E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata! Vei vedea că sunt deja completate anul și datele ASOCIATIEI AURA ION. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos: ASOCIATIA AURA ION Cod de identificare fiscală: 34742969 IBAN: RO05BTRLRONCRT0298218501
 • Care este Administrația Financiară de care aparțin?
  Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.
 • Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
  Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.
 • Aceasta este o donație?​
  Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.
 • De ce 3,5%?"
  Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit. Înregistrarea ASOCIATIEI AURA ION poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 34742969.
 • Nu pot face totul online?
  Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.
 • Cum mai poți trimite FORMULARUL?
  Pe email la info@auraion.ro, iar noi il depunem folosind serviciul online ANAF; îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor); folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici. ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
 • Cum pot completa și trimite online?
  - Descarcă formularul de mai sus - Completează câmpurile editable - Semnează folosind semnătura olografă - Ni-l trimiți pe adresa INFO@AURAION.RO
 • Cum semnez online?
  1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată 2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign. 3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil” 4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată. Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
 • Pot solicita companiei mele sa redirectoneze in numele meu?
  Pentru anul fiscal 2021, poti alege de acum sa redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date: denumire a entității non-profit: ASOCIATIA AURA ION Cod de identificare fiscală: 34742969 IBAN: BANCA TRANSILVANIA, RO05BTRLRONCRT0298218501 Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi. Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la mariana.ciuca@auraion.ro și găsim o soluție împreună.
 • AAI poate depune formularul în locul meu?
  DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la sediul noastru (depus direct la recepție sau trimis prin poștă/curierat) noi îl vom depune la organul fiscal de care aparțineți, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al AAI care depune formularele împreună cu un borderou.
 • Care sunt datele care trebuie completate în formular?
  I.Date de identificare contribuabil II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor) Semnătură contribuabil
 • Pot să depun la ANAF formularele pentru mai multe persoane?
  Dacă doriți să depuneți în original mai multe formulare la administrația fiscală nu puteți face acest lucru. Vă recomandăm însă, dacă aveți această situație, să trimiteți formularele sediul noastru (datele de contact) și noi le vom expedia ulterior împreună cu un borderou acceptat de administrațiile fiscale din partea organizațiilor beneficiare.
 • Ce se întâmplă dacă nu bifez căsuța ”Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”
  începând cu acest an, opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. ! Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.
 • Nu știu ce să completez la sumă. Ce fac?
  Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele
 • Cine poate redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230?"
  Cei care în 2021 au avut următoarele tipuri de venit: venituri din salarii și asimilate salariilor venituri din pensii venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit; venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă; venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real; venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit
bottom of page