top of page

„Cadoul cu zâmbete”, o tradiție minunată

Actualizată în: 4 apr. 2021


Facerea de bine nu primește niciodată vacanță, nu are limite și este mereu binevenită. Este cu atât mai binevenită în preajma Crăciunului, când lipsurile se simt cel mai adânc în inima copiilor. Noi am ales să facem bine și de acest Crăciun, continuând proiectul caritabil „Cadoul cu Zâmbete” prin ediția a VII-a, proiect care are drept scop împărțirea de cadouri de Crăciun copiilor defavorizați din diverse sate din România.


Cu toate că anul 2020 a fost fără precendent, noi am reușit să continuăm o tradiție care are loc deja de șapte ani, și anume, desenarea unor zâmbete pe chipul copiilor care nu au foarte des motive de a zâmbi. Într-o singură zi, cu ajutorul a 13 voluntari dedicați, am reușit să împărțim mai mult de 300 de cadouri copiilor defavorizați din 10 sate, contribuind substanțial la creșterea bucuriei acestora în preajma Crăciunului. Bucuria noastră a fost și ea alimentată de fericirea și entuziasmul copiilor care au primit cadourile cu cel mai larg și sincer zâmbet. Oricât de frig ar fi fost, un asemenea zâmbet ți-ar fi topit inima.


Proiectul „Cadoul cu zâmbete” continuă în fiecare an, de șapte ani încoace, să însenineze sărbătorile celor mai puțin norocoși. În fiecare an, această tradiție minunată merge mai departe datorită implicării a atâtor voluntari dedicați și a atâtor donatori mărinimoși, fără de care toate demersurile noastre de a ajunge la cei nevoiași nu ar avea succesul dorit. An de an, sute de cazuri sociale și de copii aflați în situații de risc din cele 12 școli partenere din România primesc o rază de speranță de sărbători, odată cu livrarea cadourilor de la „Moșul”, prin intermediul nostru, al Asociației „Aura Ion”, și al donatorilor. Succesul campaniei de anul acesta se datorează multor donatori colectivi, printre care:

· Finastra

· Adobe

· Banca de haine

· Banca de alimente

· Autonom

· Comunitatea FăBine

· EduClass

· Aura Ion Foundation UK

· Maria Duduman.


La aceștia se adaugă 115 donatori individuali, persoane fizice. Școlile la care am reușit să ajungem anul acesta cu campania „Cadoul cu zâmbete” sunt:

· Școala Stejaru

· Școala Merișani și Dobrotești

· Școala Balaci

· Școala Siliștea Gumești

· Școala Didești

· Școala Scrioastea

· Școala Beuca

· Școala Dracșanei

· Școala Ciurari

· Școala Cerașu Slon

· Sat Novaci giurgiu

· Școala Necșești


Pentru mai multe detalii despre comunitatea Fă bine și despre proiectele pe care le desfășoară, găsiți aici: https://fabine.eu/


Suntem mândri că, împreună cu voi, am reușit să respectăm tradiția și în 2020 și privim cu încredere spre 2021, cu speranța că o să avem sprijinul vostru în continuare!

15 afișări0 comentarii
bottom of page