top of page

Donează un metru pătrat de parchet

Actualizată în: 23 dec. 2020

Noi nu obosim niciodată în a dărui veselie, ajutor și zâmbete. Fiecare zi reprezintă o nouă oportunitate de a face un bine și de a aduce un zâmbet pe fața unui copil posomorât de griji. Pentru noi, bunăstarea copiilor și a cadrelor didactice, care se ocupă de educația lor, reprezintă principalul obiectiv care construiește adevăratele proiecte de caritate și aduce împreună altruismul și generozitatea din fiecare individ.



Fiecare școală prezintă nevoi, necesități și întreținere constante, care îndeplinite sporesc bunăstarea copiilor și fac din fiecare instituție de învățământ un loc propice pentru dezvoltarea și evoluția copiilor de zi cu zi. Anumite școli din mediul rural prezintă prin felul estetic interior și exterior deteriorări severe cauzate de trecerea timpului și lipsa unei renovări serioase, începând de la reînnoirea materialelor școlare (bănci, scaune, table de scris, birouri, calculatoare), până la schimbarea parchetului vechi, văruirea claselor și reamenajarea sălilor de clasă de la 0. Astfel, din cauza acestor defecte pe care foarte multe școli din mediul rural le prezintă, pentru copii școala nu mai reprezintă acel mediu unde își pot cultiva noile informații și abilități, ci reprezintă un loc ciudat, neprietenos și mizer, unde majoritatea orelor de curs se petrec cu mult chin. Cadrele didactice nu au aparatura și nici materialele necesare spre a-și desfășura activitatea într-un mod cât mai firesc. O sală de clasă curată, îngrijită, dotată cu toată aparatura necesară și materialele utile, proaspăt renovată schimbă cu totul viziunea despre educație, școală și învățământ.



Pentru a sprijini educația și nevoile copiilor, asociația noastră face demersuri, în acest sens, adunând bani, donând, implicând oameni în acte de caritate și încurajând la înfăptuirea unor acte benevole bine venite și primite cu brațele deschise de către beneficiarii novice.



Proiectul “Împreună Colorăm Școli” vorbește despre numeroasele lipsuri de care duc parte anumite școli din mediul rural și evidențiază sacrificiile pe care trebuie să le facă majoritatea copiilor pentru a învăța, suportând niște condiții nefavorabile dezvoltării unui curs educațional normal. Proiectul ajută școli din mediul rural cu materiale școlare (bănci, scaune, table de scris, birouri, calculatoare) și donații în bani spre a renova complet clasele(văruire, înlocuirea parchetului vechi), unde cadrele didactice își desfășoară activitatea alături de elevi.


Campania Donează un metru pătrat de parchet își propune renovarea sălilor de clasă ale școlii „Gala Galaction” din satul Didesti, astfel încât copiii de acolo să se poată bucura de dreptul la educație într-un mediu prielnic și sănătos. Cu ajutor din exterior, am reușit să renovăm cabinetul de informatică, înlocuind podeaua foarte veche și urât mirositoare și dotându-l cu mobilier nou și cu calculatoare pe care elevii să le poată folosi în cadrul orelor de curs. Am reușit să facem toate acestea cu ajutorul vostru, oferindu-le copiilor un mediu propice învățării și dezvoltării educaționale.



Dar multor alte săli de clasă ale școlii din Didești le lipsesc aerul modern și siguranța oferită de podele și piese de mobilier noi. Școala din Didești funcționează încă din 1850 și nu a trecut prin multe renovări de atunci. Podelele sunt vechi și umflate, nu au fost schimbate și nu oferă multă siguranță elevilor și cadrelor didactice din școală, deoarece aceștia sunt supuși riscului de a se accidenta. Ne dorim să mergem mai departe cu această inițiativă, renovând toate sălile de clasă din școala din Didești și continuând să insufle senzația de siguranță și prosperitate în sufletul copiilor care învață acolo. Suma alocată renovării unei singure clase este de 2500 de lei. Mai avem puțin și reușim să strângem suficienți bănuți pentru a continua acest proiect.

Tu ești cel care poate face diferența !



Fiecare donație sau ajutor reprezintă un real succes pentru proiectele și campaniile aflate în plină desfășurare, evidențiind altruismul, implicarea și interesul oamenilor pentru diversele cauze umanitare care au nevoie de sprijin. Implică-te!

Donează!

Și tu poți colora viitorul unui copil!




Ne poți ajuta cu bănuți care pot fi trimiși prin transfer bancar în următorul cont: Asociația Aura Ion Banca Transilvania RO05BTRLRONCRT0298218501

CUI: 34742969, referința Susțin Școala Digitală


PayPal: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=contactus@auraion.co.uk



Donațiile pot fi atât individuale, cât și oferite de către companii sau firme care doresc să ajute spre îndeplinirea și finalizarea obiectivelor acestui proiect aflat în derulare.







40 afișări0 comentarii
bottom of page