top of page

Fii un Supererou Digital pentru copiii de la sat!

Actualizată în: 4 apr. 2021



Vesel, entuziasmat, plin de viață, optimist, aranjat, cu rucsacul echipat la vedere, purtând noua uniformă care anunță un nou început. Așa arată un copil fericit, pregătit pentru a intra într-o clasă primitoare gata să-l educe și să-l învețe tainele unui viitor stabil. Primii pași ai unui copil spre educație reprezintă prima șansă spre o viață mai bună și mai responsabilă.

Educația este cea care ne construiește și ne armoniezează cu fenomenele și schimbările bruște pe care le suferă societatea contemporană în care trăim. Educația reprezintă biletul spre fericire, cunoaștere, dezvoltare, evoluție și civilizație. Reprezintă cartea de vizită a fiecărui individ care își dorește o viață mai bună și mai frumoasă.

 

Fiecare zi aduce noi obstacole și dificultăți pe care doar împreună vom reuși să le soluționăm. Covid-19 a reprezentat, reprezintă și va reprezenta provocarea cu care anul 2020 se va lupta. Tocmai de aceea, chiar și în această situație de criză, mai mult ca niciodată trebuie să rămânem uniți și să acordăm tuturor șanse egale la educație. Având în vedere contextual actual cu care întreaga lume se confruntă, Asociația “Aura Ion” nu se dă bătută și își dorește mai mult ca oricând să ajute copii defavorizați din mediul rural cu aparatura necesară desfășurării cât mai prielnice și mai firești a orelor de curs care să le asigure copiilor cunoștințele necesare vieții.


În această perioadă deținerea unor cunoștințe digitale reprezintă un mare avantaj, deoarece zilele cu care țara noastră se confruntă ne construiesc mult mai flexibili și mai maleabili schimbărilor care se petrec zilnic. În acest sens, cunoștințele digitale sunt cele care de cele mai multe ori ne salvează din situații neprevăzute și chiar ne pot oferi o mână de ajutor spre a învăța și spre a putea construi un viitor mai frumos și mai sigur pentru fiecare copil care își dorește. Trimiterea unui e-mail, scrierea unui document într-un program, crearea unui folder sunt simple cunoștințe de bază care, poate, pentru anumiți copii sau cadre didactice sună total necunoscut. Asociația “Aura Ion” a venit în sprijinul lor cu un program de E-learning care are ca obiectiv predarea elementelor de bază ale suitei de aplicații GSuite for Education, în special Google Classroom și modul în care poate fi accesat de pe site-ul auraion.ro de către cadrele didactice.


 


 

Campania „Fii un Supererou Digital pentru copiii de la sat” își propune reintegrarea unui număr de 100 de copii defavorizați în procesul educațional și în colectivul din care au făcut parte înainte de Covid-19, prin echiparea lor cu o tabletă conectată la internet sau orice dispozitiv care le-ar permite participarea la orele online. În prima etapă a acestei campanii, am reușit să distribuim nu mai puțin de 50 de tablete și laptopuri elevilor din cinci școli, astfel încât șansa acestora la educație să nu fie pierdută din cauza unor circumstanțe independente de ei.




Pentru ca acest proiect să aibă continuitate, avem nevoie de implicarea ta ! Ajută-ne să distribuim alte 50 de laptori și tablete copiilor și profesorilor din alte cinci școli din mediul rural în cadrul celei de-a doua etape a acestei campanii ! Aceste școli se găsesc în imposibilitatea de a le procura cadrelor didactice și elevilor săi echipamentul IT necesar pentru desfășurarea orelor de curs online, însă tu poți ajuta. Donează orice fel de echipament IT, nou sau folosit, iar acești copii și profesori nu vor rata șansa la educație și la a educa din cauza circumstanțelor nefavorabile generate de pandemie.

Te poți implica, donând următoarele :

· Telefoane 3G/4G care funcționează și se pot conecta la internet, astfel încât copiii și cadrele didactice să poată lua parte la școala online

· Tablete 3G/4G funcționale și cu acces la internet

· Laptopuri funcționale

· Sim-uri conectate la internet care să le ușureze copiilor accesul la educație în mediul online

· Numeroase sisteme informatice, precum PC-uri funcționale, monitoare, căști, tastatură, mouse, cabluri sau orice altă aparatură auxiliară

· Rechizite, precum coli A4, caiete, instrumente de scris și colorat și orice alte instrumente de care copii se pot folosi în procesul de învățare



 

Dacă crezi în acest proiect și în importanța educației și dorești să donezi orice dispozitive sau rechizite care le-ar ușura viața copiilor și profesorilor din mediul rural, te rugăm să completezi următorul formular :


De asemenea, în cazul în care vrei să ajuți, dar nu dispui de echipament IT sau rechizite pe care să vrei să le donezi, orice donație în bani este bine primită și extrem de folositoare pentru traseul educațional al copiilor defavorizați din mediul rural. Poți ajuta depunând orice sumă de bani în următoarele conturi, iar noi vom face achizițiile necesare pentru a le asigura copiilor șansa la educație, în ciuda acestor vremuri dificile.


· BCR: RO92RNCB0071167697560001

· Banca Transilvania: RO05BTRLRONCRT0298218501

28 afișări0 comentarii
bottom of page