top of page

Un pic de bine pentru Mihai


Bătând în lung și în lat drumurile nesecate ale satelor și comunelor românești, descoperim povești dincolo de garduri răsfirate, geamuri ferecate sau uși vechi care ascund mii de speranțe și de povești nespuse și neauzite.



Echipa noastră a făcut cunoștință cu Mihai, un băiat de 12 ani care locuiește cu mama și cu fratele lui într-o casă cu două încăperi, o cameră de dormit, respectiv o bucătărie. Familia sa a trecut prin nenumărate obstacole și probleme pe care cu greu le-au depășit. Tatăl lui, sora lui și încă un frate și-au găsit sfârșitul înecați, lăsând în urma lor multe lacrimi și speranțe spulberate. Aceștia se descurcă foarte greu cu cheltuielile zilnice și nu sunt lipsiți de probleme, întrucât mama muncește cu ziua, ajutând la diverse munci agricole, iar fratele lui Mihai a renunțat la școală și îi este rușine să se reîntoarcă. Banii câștigați de mama lor nu sunt suficienți pentru a acoperi toate cheltuielile casei, iar recent au fost deconectați de la electricitate, deoarece nu au reușit să plătească în timp util plățile de zi cu zi.



Astfel, familia prezintă numeroase probleme și lipsuri pe care echipa noastră a încercat să le sesizeze și să le rezolve într-un timp util. Familia avea nevoie de un nou gard exterior, deoarece o parte din el era parțial căzut. Casa avea nevoie de renovări și necesita o ușă la intrarea în casă, deoarece cea actuală era stricată, iar geamul de la dormitor lipsea, în locul lui fiind pus o bucată de plastic. Frigul nu i-a cruțat în zilele de iarnă geroase și fruguroase, tocmai de aceea am acționat în timp util. Familia avea nevoie și de un nou aragaz, deoarece cel deținut de ei era foarte vechi și nu funcționa corespunzător.




Familia lui Mihai a fost ajutată atât de echipa noastră, cât și de alți donatori și oameni care s-au oferit să ofere o mână de ajutor unei familii îndurerate și necăjite.

Pe parcursul acestei inițiative altruiste, familia lui Mihai a primit alimente, un birou, încălțăminte, un laptop, geamul, ușa și diverse materiale pentru reparațiile necesare.



Mulțumim tuturor celor implicați pentru ajutoarele oferite și pentru empatia pe care au arătat-o!

8 afișări0 comentarii
bottom of page